Bli en vinnare med fotriktiga skor på jobbet

Att ha bra och fotriktiga skor är viktigt när du promenerar mycket men det är framförallt viktigt när du jobbar för att dina fötter ska få må bra. Detta gäller framförallt i yrken där du står och går mycket såsom på sjukhus och i restaurang. Med ett par bra skor kan du undvika tråkiga fotsjukdomar som i slutändan kan ha så tråkiga konsekvenser att du inte kan gå.

Fotsmärtor kan du få både som gammal och som ung och det kan ställa till det ordentligt om du får problem med att gå. Använder du fotriktiga skor av hög kvalitet minimerar du riskerna för att överanstränga dina fötter som leder till smärtor och som dessutom kan sprida sig till smärtor på andra ställen i kroppen. Har du ont i dina fötter kan detta göra att du går konstigt och spänner dig vilket i sin tur kan leda till att du får ont i till exempel rygg och axlar.

Slipp fotsjukdomar med fotriktiga skor

Nurse,Legs,Mask,Hospital,WhiteDet finns många olika fotsjukdomar som du kan drabbas av och som kan avhjälpas med bra skor. Några vanliga exempel är Hallux Valgus som innebär att det bildas en knöl och du får ont över stortåns grundled, Hammartå innebär att du får ont över ledarna och ibland över tåspetsarna och Mortons sjukdom som innebär att du får ont i framfoten. Mortons beror på att en nerv i främre delen av foten kläms under en längre tid men det finns en lösning.

”De flesta blir av med besvären genom att byta skor eller skaffa speciella skoinlägg.” Säger 1177.

Här hittar du lite tips på hur du kan kontrollera att de skor du köper är bra och fotriktiga.