Ge bort det perfekta guldsmycket

När det är dags att ge bort en present till någon är smycken bland det finaste som finns. Det är en personlig gåva som varar hela livet och uppskattas av alla. Beroende på vilket slags smycke det är kan det symbolisera saker som vänskap, kärlek, lyckönskningar och trosföreställningar.

Toppresenterna i det här fallet är så klart vackra guldsmycken som går hem hos alla åldrar och människor. Från dop- och frierier till födelsedagspresenter och jubileum – det finns inte ett tillfälle där ett smycke av guld inte passar.

Välj rätt sorts smycke

En av de stora fördelarna med guldsmycken är att de är lika populära bland tuffa tonåringar som sofistikerade äldre personer. Den som bär guld får en känsla av lyx och att vara vinnare, och faktum är att den ädla metallen till och mer är en populär investering bland allt fler idag.

Steg nummer ett i valet av smycke är att bestämma vilken typ du vill ge. Det finns många olika sorters guldsmycken och till de vanligaste hör:

  • Halsband
  • Armband
  • Örhängen
  • Ringar
  • Fotlänkar
  • Piercingsmycken

Medan alla människor har halsar är det däremot inte alltid lika säkert att de har hål i öronen, men då finns det clips istället. Många har också piercingar som inte syns. Är du osäker på om mottagaren har hål i öronen eller någon piercing är det ett säkrare kort att satsa på ett halsband, ett armband eller en ring. Du kan också ge bort ett fint set, till exempel ett halsband med en vacker liten berlock och en ring i samma tema. En annan kul idé är att ge bort ett kompis-set eller en symbol för din kärleksrelation där båda bär smycken som hör ihop.

Välj smycke efter personlighet

Gillar personen du ska ge smycket till en massa bling bling eller är de mer av en naturälskare? Har de något speciellt intresse eller finns det en kultur de är särskilt fascinerade av. Smycken kan symbolisera mycket och det är alltid kul om gåvan verkligen representerar mottagarens personlighet. Det får dem att känna sig uppskattade och sedda. Är de förtjusta i djur är det perfekt med ett diskret guldhalsband med en liten elefant eller fågel på medan den som är intresserad av astronomi kan få en måne eller stjärna.

Enligt modespanarna kommer modet nu blir mer färggrant och glittrigt och har du en kompis som är något av en ”fashionista” kommer i lite större smycken eller guldföremål med pärlor och stenar uppskattas extra mycket. Tuffa killar som inte är rädda för att synas bär gärna en kraftigare guldkedja, och det kommer även vara trendigt med smycken i håret.

Är mottagaren däremot mer av en politiskt engagerad person som gärna kämpar för rättigheter kan ett smycke med olika symboler passa ännu bättre. Du kan exempelvis välja kvinnorättssymboler eller ett armband med olika berlocker som står för saker som tro, hopp och kärlek. Det finns också smycken där en del av försäljningen går till hjälporganisationer och då mer än 60% av alla svenskar brukar donera till någon form av välgörenhet blir guldsmycket en dubbel gåva.