Vinn tid genom att strukturera

Det är dags att effektivisera din vardag. Det är inte lönt att lägga onödig tid på tråkiga saker och för att få mer tid till det du vill göra behöver du strukturera upp din vardag. Vi berättar hur!

Vardagen är fylld med olika rutiner och alla kräver olika mycket tid. För vissa går matlagning snabbt och för andra tar den längst tid av alla processer. Något alla har gemensamt är att de har lika mycket tid, det gäller bara att prioritera rätt för att du ska få tid till det du vill göra. Genom att strukturera upp din vardag kan du vinna tid som du kan lägga på roligare saker än alla måsten. 

Laga mer mat än vad du brukar

Att sätta igång med matlagning varje gång det är dags för en måltid är tidskrävande och resulterar i mängder med disk i slutet av dagen. Se istället till att laga mer mat så du kan göra matlådor. 

Planera din dag

På kvällen ska du sätta dig ner och planera nästkommande dag. Det är lättare att få grepp om vad du behöver göra och hur mycket tid du har om du planerar i förväg. Chansen är då större att du får mer gjort och kan planera för fritid. 

Att-göra lista

Ett gammalt trick som alltid fungerar är att skapa en att-göra lista. Genom att bocka av saker på listan kommer du känna att du gjort något bra och bli taggad på att få mer saker gjorda. 

Sömnrutiner

Kroppen mår bäst av att vakna samma tid varje morgon och lägga sig samma tid varje kväll. Att ändra rutiner är inte något som går över en natt och därför är det bra att börja i tid. Sätt en tid du ska lägga dig och gå upp och försök vänj dig vid mönstret. 

Lej ut tråkigheter

Om du känner att du vill få mer tid till roligt, sätt någon annan på det som är tråkigt. Exempelvis kan du beställa städning en gång varannan vecka eller beställ hem matkassar från internet.