Därför bör din BRF skaffa säkerhetsdörrar

Om du precis har omvandlat ett antal hyresrätter till bostadsrätter kan det vara bra att göra ett antal investeringar. Det kommer att öka värdet på bostäderna vilket lönar sig i längden. Här kan du läsa mer om varför du bör skaffa säkerhetsdörrar så snart som möjligt.

De flesta tycker trygghet är en av de viktigaste punkterna när de ska köpa en bostad. Hemmet ska vara den trygga punkten. Då kan något så enkelt som en säkerhetsdörr vara det som krävs. Det kan bli en bra investering för hela föreningen. Det är bättre att vara proaktiv än att komma på det i efterhand.

Få ett ökat intresse för lägenheterna

Om du driver en bostadsrättsförening måste du se till att lägenheterna är i bästa skick för att locka framtida köpare. Det gäller både bostäderna i sig samt alla allmänna utrymmen. Därför kan det också vara bra att se över säkerheten i övrigt. Det kan vara en god idé att även byta ut den gemensamma entrédörren till en säkerhetsdörr. Du kan också fråga de andra medlemmarna på nästa styrelsemöte vad som är viktigt för dem när de bor i en bostadsrätt. Alla dessa investeringar är något som kommer synas nästa gång en bostadsrätt ligger ute till försäljning. Det spelar ingen roll om det är ett äldre hus eller nyare lägenheter,

Vad är en säkerhetsdörr?

Så vad är egentligen en säkerhetsdörr? Här är några punkter som gör att den skiljer sig gentemot en vanlig dörr:

  • En säkerhetsdörr måste följa vissa lagar och föreskrifter
  • Den skyddar mot bränder och andra giftiga avgaser
  • Den stoppar störande ljud och andra dofter

Det är viktigt att du väljer en dörr som är gjord av en certifierad tillverkare. Då kan du vara säker på att du verkligen får en dörr av hög kvalitet. Det är en viktig del i att få hemmet så inbrottssäkert och tryggt som möjligt.

Fler krav på säkerhetsdörren

Det finns också fler krav på säkerhetsdörren som är viktiga att komma ihåg. De flesta kan nog enkelt känna igen en säkerhetsdörr om de ser en sådan framför sig. Dock måste dörren även ha någon av skyddsklasserna RC1-RC5 för att verkligen vara en godkänd säkerhetsdörr. Det står vanligtvis på dörrbladet.

Det finns ingen lag på att du måste ha en säkerhetsdörr till din lägenhet. Dock blir det allt vanligare både i hyresrätter och bostadsrätter. Det är en bra investering för framtiden. En sådan dörr har många fördelar som verkligen uppskattas av de boende. Säkerhetsdörren brukar mestadels vara gjord i stål och har en tjockare låsanordning. Denna låsanordning brukar också vara mer dold än på en vanlig dörr. Det är också betydligt svårare att bryta upp en säkerhetsdörr i jämförelse med en vanlig dörr. En annan fördel som inte får glömmas bort är ljudisoleringen. Det skapar också en betydligt mer trivsam miljö för de boende. Det finns olika ljudklasser som beskriver hur mycket ljud en dörr håller ute. När du kommer upp i ljudklass 45 dB kan du inte höra varken samtal eller högre ljud.