Prestera bättre med en god natts sömn

Sömn är av största väsentlighet för att du ska kunna prestera ditt absolut bästa i allt du gör. Om du inte sover tillräckligt påverkar detta alla dina sinnen. Du kan få sämre minne, sämre fysik, börja må illa och helt enkelt känna dig väldigt hängig. Därför bör du alltid se till att du har alla förutsättningar för att sova gott.

Har du problem med sömnen kan du märka att du inte presterar lika bra som du kanske borde göra. För att få bukt på dålig sömn finns det en hel saker du kan tänka på såsom att ha en bra säng som exempelvis en kontinentalsäng. Rummet du sover i bör vara mörkt och svalt och det bör vara en tyst omgivning där du känner att du kan få ro.

Så viktig är sömnen

sovaAlla kan vi någon gång då och då känna oss trötta och slitna vilket inte är ovanligt. Men gör du detta ofta kan det vara ett tecken på att din sömnkvalitet är dålig vilken kan leda till psykisk ohälsa, diabetes, hjärtsjukdomar och cancer.  En anledning till detta är på grund av att sömnen har en påverkan på ditt immunförsvar. Immuncellerna tränas på att känna igen virus och bakterier under tiden som vi sover. Frö att ta reda på om du får tillräckligt mycket sömn och hur bra din sömnkvalitet är kan du prova att sova en stund på dagen. Om du somnar inom 15 minuter tyder detta på att du ofta har dålig sömn.

Sov bättre med enkla tips

Det finns några saker du kan tänka på för att du ska ha möjligheten för att sova så bra som möjligt. Låt sovrummet vara svalt, mörkt och tyst Enligt The National Sleep Foundation ska ett sovrum vara mellan 15,5 till 19,5 grader för att du ska kunna sova som bäst. Försök att inte kolla på mobilen innan du ska sova då denna ger ifrån sig ett blått ljus som säger åt kroppen att det är dags att vakna. Undvik dessutom drycker med koffein och alkohol i innan det är läggdags då dessa har en uppiggande effekt.