Så får du ett vinnande Hollywoodleende

Det är viktigt att vara nöjd med sitt utseende eftersom det stärker självförtroendet och gör en glad. Naturligtvis behöver det inte handla om att vara perfekt utan snarare om att känna sig frisk och fräsch och redo att ta an världen. Ett vackert hår, en ren hud och strålande vita tänder är alla viktiga faktorer för att känna sig på topp.

Vissa människor har dragit vinstlotten i den genetiska tombolan och tycks inte behöva göra någonting för att fullkomligen glänsa. De flesta måste däremot jobba lite på sitt utseende och därför är det bra att skaffa sig en daglig skönhetsrutin. För gaddarna kan du välja en bra produkt för blekning av tänder som är lätt att använda i vardagen.

Olika metoder för vitare tänder

Attraktion är något mycket personligt, även om det finns vissa, gemensamma drag som alla dras till instinktivt. Enligt tidningen Forskning & Framsteg söker människor friska partners, vilket säkrar fortplantning och överlevnad. Det är därför som just vita tänder och en fräsch hy är så viktiga i grund och botten, då de är tecken på att en person är stark och sund. I Hollywood kan det här ofta gå till överdrift då kändisarnas utseende ständigt granskas och kritiseras av både allmänheten och dem själva, medan en ”vanlig dödlig” inte behöver ägna dag och natt åt hur denne ser ut. Vita tänder är dock alltid snyggt och det finns flera tillvägagångssätt för att lyckas. Några exempel är

  • Remsor
  • Blekande tandkräm
  • Laserblekning

Med exempelvis white strips sätter du enkelt fast remsor mot tänderna som sedan får verka en stund. Under tiden kan du göra något annat och efter ett antal behandlingar kommer du få flera nyanser vitare tänder, En blekande tandkräm hjälper dig hålla tänderna vita men ger inte lika snabba och dramatiska resultat. En laserbehandling sker på en klinik och kostar mycket mer, men är samtidigt effektiv om du har bråttom att bleka dina tänder.

Gör tänderna rättvisa

Det är inte bara tändernas vithet som ger dig skönhet, det är också hur du ramar in dem. Hur fina du än får dem kan effekten förstöras om du har torra och nariga läppar, och det gäller både för kvinnor och män. Det finns många sätt att hålla läpparna fina och välmående på, exempelvis genom att skrubba dem lätt med tandborsten på kvällen och sedan applicera läppbalsam eller vanligt vaselin som får verka över natten. Ska du använda läppstift kan färgen antingen framhäva eller distrahera: välj gärna en röd färg med en blå underton för att få tänderna att se vitare ut, snarare än en gul som optiskt kan motverka vitheten. Det är också viktigt att se till att inget fastnar på tänderna. Ett gammalt knep är att ha lite vaselin på tänderna men allra viktigast är att inte ha på för mycket produkt på läpparna. Efter appliceringen bör du ”bita av” överflödig färg på lite toalettpapper för att undvika fläckar på tänderna.

Avslutningsvis är det också viktigt att tänka på hur du sköter dina tänder i allmänhet. Med god munhygien håller du efter tänderna både på in- och utsidan, och genom att undvika vanor som kan göra dem gula eller fläckiga, till exempel rökning eller snusning, bevarar du vitheten väl.