Därför ska du investera i en bäddsoffa

Bäddsoffan är en praktisk möbel som fyller många behov. Den kan agera extra sovplats men även användas till förvaring. Det finns olika modeller vilket gör att det finns en bäddsoffa för alla rum och hem.

Ung kvinna viker ut bäddsoffa i gästrummetOavsett om du bor på stor eller liten yta finns det många fördelar med att satsa på smarta möbler. Om du vill optimera ytan hemma ska du definitivt satsa på en skön bäddsoffa av något slag. Det finns flera olika modeller och storleken på rummet är avgörande för vilken bäddsoffa du ska köpa.

Fördelar med en bäddsoffa

Bäddsoffan är en av de smartaste möblerna som finns eftersom det är en kombinerad soffa och säng. Det är en perfekt möbel för dig som vill ha en eller flera extra sovplatser. Den passar lika bra för barnen som ska ha pyjamasparty och somna framför en film som om du och din partner behöver en paus ifrån varandra. En annan fördel med en bäddsoffa är att du kan välja en modell med förvaringsmöjligheter. När du ska välja bäddsoffa är det även betydelsefullt att tänka på både storleken och djupet.

Välj soffa utifrån rummets storlek

Innan du väljer bäddsoffa är det en bra idé att fundera över vad som är viktigast för dig och vem som främst ska använda den. Om det är barn som ska sova i den ställer det inte lika höga krav på madrassen som om det främst är vuxna som ska sova i den. Om du har ett stort hem kan du med fördel inreda med mer än en bäddsoffa och samtidigt få en naturlig avdelning i rummet.

Välj rätt material

Om du har ett mindre hem finns det många bra inredningstips på hur du kan maxa kvadratmetrarna. Att även fundera över materialet på bäddsoffan är en klok sak att göra. Att klädseln är avtagbar och går att tvätta är en stor fördel om det främst är barn som ska använda den. Fläckar syns mest på tyger som är mörka eller väldigt ljusa. När du har bäddsoffan på plats kan du dekorera den med snygga kuddar och plädar som matchar den övriga inredningen.