Därför är det mer ekonomiskt med elbil

Om du vill ha ett enkelt och billigare bilägande ska du satsa på en elbil. Det finns många ekonomiska fördelar med att ha en elbil jämfört med en bil med förbränningsmotor. Om du dessutom har en laddbox hemma kan du alltid ladda bilen.

Att köra en bil som drivs av el är både ekonomiskt, hållbart och roligt. För att det ska vara ännu mer ekonomiskt att köra en elbil är det en bra idé att installera en laddbox hemma. Kolla in Easee om du vill ha en riktigt bra laddbox till din elbil. Du kan antingen ha en laddbox på väggen eller på en stolpe. Det flesta laddar sin elbil under natten och det är väldigt bekvämt. Om du inte har en laddare hemma måste du leta reda på en laddstation och ladda bilen där. En snabbladdning tar ungefär 20 minuter. Att äga en elbil är enkelt och det blir ännu enklare om du har en laddbox hemma.

Spara pengar på en elbil

Det är mycket billigare att köra en elbil än vad det är att köra en bil som drivs av bensin eller diesel. Den senaste tiden har bensin- och dieselpriserna skenat i väg vilket har gjort att det blivit ännu mer ekonomiskt fördelaktigt att köra en elbil. Det kostar ungefär 3,5-4,50 kronor per mil att köra en elbil, dock kan priset variera och det beror på vad det aktuella elpriset är. En annan ekonomisk fördel när det kommer till elbilar är att det är mycket lägre skatt. Dessutom är servicen mycket billigare och det beror på att det finns färre lösa delar i en elbil som kan gå sönder eller skadas.

Välj en elbil utifrån ditt behov

När du ska köpa en elbil ska du fundera över vilket behov du har. Fundera över hur långt du kör och hur ofta du använder bilen. Det finns många elbilar på marknaden och olika modeller har olika lång räckvidd. Det är viktigt att du kollar vilken räckvidd den aktuella elbilen som du tittar på har. Förutom att en elbil är mer ekonomiskt fördelaktigt är elbilar roliga att köra. När du väljer att köpa en elbil bidrar du även till ett bättre klimat genom att du minskar ditt klimatavtryck.