Bli en vinnare med träning!

Något många inte vet är att hjärnan mår som bäst om den får regelbunden fysisk motion. Du presterar bättre, blir gladare och det finns hur många fördelar som helst. Vi berättar hur träning kommer göra dig till en vinnare.

När kroppen aktiveras fysiskt utsöndras hormoner i hjärnan som får dig att må bra och prestera bättre. Redan direkt efter träning kan du känna glädje och långt efter kan du ha lättare att koncentrera dig på saker. Flera långvariga effekter går att se i hjärnan vid träning och därför är det bra för dig som vill prestera bra i skolan och på jobbet.

Fördelar med träning

Hjärnan är ett komplext organ som behöver fysisk aktivitet för att utsöndra bra hormoner. Att röra på sig gör att du minns saker bättre och har lättare för inlärning. Det skyddar även mot neurologiska sjukdomar, ångest och minskar eventuell depression. Om du känner dig trött i skolan eller på jobbet rekommenderas även regelbunden träning för att bli piggare i huvudet. Kort sagt har fysisk träning väldigt många fördelar och bör implementeras av alla som vill prestera bättre.

Svårt att hitta tid? 

Största anledningen till att många inte tränar är på grund av brist av tid och ork. Brist på ork är vanligt hos dem som har låg aktivitet under dagarna, då vänjer sig kroppen vid stillasittande. Eftersom mer energi är ett resultat av träning är det en ond cirkel som är lätt att hamna i. Om du har svårt att hitta tid till att träna är ett tips att försöka klämma in ett träningspass på lunchen, alternativt helgen. Om du har möjligheten att gå upp tidigare, kom iväg till gymmet innan de flesta ens vaknat.