Så fixar du den bästa sommarfesten

En bra sommarfest är god mat, bra musik och dans. Förbered allt du kan i förväg för att kunna ha kul själv under kvällen. Att boka ett liveband som kan spela är en bra idé för att få en supertrevlig fest.

När du ska fixa sommarfesten är ett liveband, bar och ett dansgolv ett bra recept på en lyckad tillställning. Ett tips är att boka coverband i tid för att veta med säkerhet att du har livemusik till din sommarfest. Att kunna dansa till långt in på småtimmarna utan tidsbegränsning är något som många uppskattar och tycker är roligt. Det viktigaste av allt när du ska ha en fest och du vill att den ska bli lyckad är att planera.

Tips till bästa sommarfesten:

• Planera allt in i minsta detalj.
• Förbered allt innan gästerna kommer.
• Spela musik som många gillar.
• Bjud på god mat och dryck.

Bjud på mat

Dans och musik är två ingredienser som kommer att göra festen till en succé men det är även viktigt med maten som du ska bjuda på. Du behöver inte göra någon avancerad mat och det bästa är att göra något som du kan förbereda i förväg, då kan du också ha kul under kvällen själv. Ett tips är att sätta maten i fokus på ett kreativt och trevligt sätt. Ett alternativ är att fixa ihop ett bord med massor av god mat som varje gäst kan plocka av och göra grillspett som de sedan grillar själv. Du kan även ha någon form av buffé med plockmat som alla kan ta för sig av. Du behöver absolut inte ha en sittande middag. Att bygga upp en trevlig bar är också något som kan vara uppskattat. Där kan det finnas lite olika dryckesalternativ och ingredienser för att kunna göra en egen drink. Om ni ska dansa hela natten kan det vara passande med vickning exempelvis varmkorv.

Musik som många gillar

När det kommer till musiken har alla olika smak. Folk går igång på musik som de själva gillar. Därför är det bra att försöka blanda och ha lite varierad musik. Det kan vara bra att ha några låtar som gästerna kan sjunga med i. Du kan alltid kolla med gästerna innan vad de gillar för musik och försöka anpassa lite efter det.