Låna utan UC

Du behöver mer pengar, helst ganska omgående. Samtidigt vill du inte söka om lån hos flera banker och försämra ditt UC. Då är det smart att ta ett lån utan UC så att din kreditupplysning ser bra ut inför framtiden.

Ett stort problem med att söka lån är ju att varje låneansökan finns med i kreditupplysningen. Det kan göra att du får låna till sämre ränta i framtiden. När du väl ska köpa ett hus, bil eller något annat viktigt. Om du bara behöver en mindre summa pengar, som mellan 5000- 30 000 kronor kan det vara smart att låna utan UC. Särskilt om du redan har flera anmärkningar. SMSpengar är ett företag som erbjuder flexibla smålån. De har tillsyn av både Konsumentverket och Finansinspektionen, det vill säga de är ett seriöst kreditinstitut. Allt som krävs är att du har ett konto hos Kivra. Gå in på deras sajt och se hur de kan hjälpa dig med ett sms lån utan UC och få pengarna utbetalda så snabbt som ditt lån är beviljat.

Fördelar med att skippa UC

Den stora fördelen med att låna utan UC är att du på sikt får en bättre kreditupplysning. För varje ansökan du gör kan andra företag se att du har ansökt om ett lån. De vet inte om du har blivit nekad lånet eller om du har ansökt hos flera banker för att få så låg ränta som möjligt. Oavsett så är det negativt. Om du vet med dig att du kommer att behöva ta ett större lån i framtiden för att köpa bostad, bil eller sommarstuga är det riktigt smart att se till att din kreditupplysning ser fin ut. Banker som erbjuder lån utan UC brukar också vara snabba med utbetalningen. Fördelarna med att ta lån utan UC är

  • ingen kreditupplysning
  • bra för framtiden
  • snabba utbetalningar

Det är dock väldigt viktigt att vara medveten om att SMS-lån, smålån och lån utan UC har hög ränta. Du ska alltså bara ta ett sådant lån om du vet med dig att du väldigt snabbt kan betala tillbaka pengarna. Din bil har gått sönder och du behöver ha 15 000 kronor nu för att kunna laga den för att ta dig till jobbet. Du tittar på din inkomst och din ekonomi och vet med dig att du kan betala av lånet inom en till två månader. Då skyddar du dig från att få höga avbetalningskostnader i framtiden.

Låna pengar

Det är skönt att kunna låna pengar. Det är inte alla som har en familj som har mycket pengar eller som vill låna av familj och vänner. Ibland är det också en nödvändighet som för att kunna köpa något viktigt som en bil, dator eller kläder och mat. Låna inte för mycket och ha en plan på hur du ska betala tillbaka ditt lån. När du tar ett lån bör du också tänka igenom hur du i framtiden ska slippa ta ett nytt. Försök att öka din inkomst, starta eget företag eller hitta ett bättre jobb.