Därför ska du sy kläder till barnen

Att sy egna barnkläder har sina fördelar. Barnen får unika kläder som ingen annan har. Dessutom är det enkelt både för vuxna och barn att hålla reda på kläderna när de är hemsydda. En annan fördel med att sy egna barnkläder är att du och barnet själv kan bestämma tyg.

Det är en speciell känsla när du har sytt egna barnkläder som sedan används flitigt. När du vill börja sy barnkläder är ett första steg är att bestämma vilket plagg du ska sy och sedan beställa tyg. Ett tips är att börja med något enkelt som byxor, en kjol eller en mössa. Till det ändamålet passar trikå perfekt. Trikåtyger är verkligen ett drömtyg för dig som ska sy barnkläder. Trikå har stretchiga egenskaper vilket gör det perfekt för sömnad av allt från underkläder till toppar och tights.

Trikåtyger är perfekt för barnkläder

Det finns mönstrade, randiga, enfärgade och prickiga trikåtyger att beställa. Botanisera bland sortimentet och hitta trikåtyger som tilltalar dig. Du kan med fördel beställa mer än ett tyg när du ända ska köpa. Ett tips när du ska sy med trikåtyger är att köpa en jersey-nål för att få ett bra resultat. En overlockmaskin är det bästa för att sy i trikå men om du inte har det kan du använda en vanlig symaskin med inställningen på elastisk söm.

Tips för att komma igång att sy

När du ska komma igång med att sy är det bästa att bara börja. Du kan alltid klippa sönder ett gammalt plagg för att testa sy lite innan du börjar med mönster och riktiga tyger. Du kommer lära dig att sy bäst genom att göra. Ett annat tips är att undvika halkiga och tunna tyger i början. Sådana tyger är väldigt svåra att hantera med ovana fingrar och en vanlig symaskin. När du sätter igång med ett barnplagg är ett tips att ha ordentliga sömsmånar, det är betydligt enklare att sy in än tvärtom. Det behövs inga avancerade tekniker när du ska sy för att få fina barnkläder. Du kommer väldigt långt med sicksack- och raksöm. Det viktiga är att du gör det ordentligt från början när du ska sy något.