Dekorera ditt hem i vinnande stil

Att vara en vinnare handlar om att ha rätt attityd och en positiv livsinställning. Det är inte alltid en fråga om att vinna i en specifik sport eller ett vad, utan kan lika gärna vara att ha ett gott självförtroende och en inre styrka. Att kunna vara stolt över sig själv, att stå rakryggad och att agera på ett elegant sätt i alla situationer är bara några exempel.

Genom att inreda ditt hem på ett vinnande sätt får du en välbehövlig boost i vardagen. Du kan till exempel skaffa posters online med motiverande citat som ger dig lite pepp varje morgon, foton på platser du vill besöka eller bilder från aktiviteter som du gillar att syssla med. Att visualisera sina mål är ett väl beprövat recept för bland annat atleter och karriärinriktade personer, och med bilder på väggarna få du en god hjälp på traven.

Motivera med färger

Det är ett välkänt faktum att olika människor har olika favoritfärger men visste du att färgerna kan ha en stark inverkan på ditt humör? Forskning har visat att vissa färger har lugnande eller uppiggande effekt medan andra inspirerar och manar till kreativitet. Några exempel är:

  • Gult – en energigivande färg som frigör välbefinnandets signalsubstans serotonin
  • Blått – har en seriös underton och fungerar lugnande vilket gör den extra passande i sovrum
  • Grönt – naturfärg som är stressreducerande och behaglig att vistas i
  • Rött – en stimulerande färg som eggar till handling men också kan vara stressande

Odla ditt inre med växter

För att uppnå de mål som du vill lyckas med är det viktigt att du kan vara samlad och fokuserad. Den bästa lösningen är inte alltid att sitta och tänka på det du vill klara av utan att syssla med annat som hjälper dig att rensa tankarna. Att omge dig med växter är en gammal beprövad metod som fungerar på flera plan. Växter renar luften du andas men är också glädjande att se på. När du sköter om dem hamnar du i ett sinnestillstånd som kan liknas vid meditation och det är mycket tillfredställande att se dina växter frodas.

En vinnare behöver ett vinnande hem för att komma långt i livet. Med dina inspirerande bilder, fina färger och uppiggande växter har du kommit en bra bit på vägen.